1. NAJBARDZIEJ OPTYMALNA ZAWARTOŚĆ WITAMIN, SKŁADNIKÓW MINERALNYCH I SUBSTANCJI BIOLOGICZNIE CZYNNYCH
Kupując produkty, które są naturalnie dojrzałe i gotowe do spożycia dokonujemy najzdrowszego, najmądrzejszego i najsmaczniejszego wyboru żywieniowego.
2. BEZ KONSERWANTÓW
Wybierając lokalne warzywa i owoce nie narażamy się na obecność wielu środków konserwujących, zapewniających atrakcyjny wygląd i smak które są powszechnie stosowane podczas transportu i długiego przechowywania.
3. DOBRA CENA
Jeśli kupujesz np. truskawki w szczycie ich sezonu zapłacisz za nie nawet tylko 6 zł / 1 kg, zimą za 1kg zapłacisz już nawet 20 zł
4. DOBRA RADA
Owoce zawierają cukier prosty – fruktozę, która zjadana w nadmiarze (więcej niż 2 – 3 łyżki dziennie) odkładana jest w postaci tkanki tłuszczowej otaczającej wątrobę. Jedz więc owoce z umiarem i maksymalnie do godziny 16:00
SAŁATKA BROKUŁOWA Z FETĄ
(przepis na 2 – 3 porcje)
- 1 brokuł
- 0,5 kostki fety
- 2 łyżki pestek słonecznika
- 3 ząbki czosnku
- sól
- 15 pomidorków koktajlowych (żółte i czerwone)
Brokuł umyj, podziel na różyczki a łodygę obierz i drobno pokrój, następnie ugotuj al dente (najlepiej na parze – zachowa przepiękny kolor, witaminy, składniki mineralne).
Ser pokrój w drobną kostkę, pestki upraż na suchej patelni. Pomidorki umyj i pokrój na połówki. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Brokuł dokładnie wymieszaj z czosnkiem. Dodaj do tego fetę, pomidorki i pestki i delikatnie wymieszaj. Smacznego 🙂

Marlena Zagórnik
Dyplomowana kosmetyczka, masażystka i terapeutka Spa z wieloletnim stażem,
Właścicielka Dotyk Natury Day Spa